Tillgänglighet

ETU är ett av landets ledande företag när det gäller att skapa digital tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning. Vårt mål är att alla kanaler och tjänster ska vara tillgängliga och lätta att använda, oavsett vilka förutsättningar du har.

Tillgänglighetsgranskning

ETU analyserar och testar alla typer av webbplatser, extranät, intranät och appar, för att säkerställa god tillgänglighet.

Tillgänglighetsgranskningar

Användartester

Syftet med en användartest är att du får en översikt över de viktigaste användbarhets- och tillgänglighetsbristerna, som ett underlag för att göra en webbplats tillgänglig och enkel att använda. Vi testar tillsammans med användare som har en funktionsnedsättning (och deras hjälpmedel om sådana används) och även användare utan en konstaterad funktionsnedsättning.

Användartest

Tillgänglighetsanpassning av dokument

Tillgängliga dokument är viktigt för att alla användare ska kunna ta del av innehållet. Inom dokumenthantering kan vi erbjuda dels tillgänglighetsanpassning av dokument som ni skickar till oss. Vi analyserar även befintliga dokument, kan gå in som konsultstöd och ge utbildningar inom området.

Tillgängliga dokument

Upptäck ETU Lärplattform

Kunskap väger tungt – men är lätt att bära! Varmt välkommen in till vår lärplattform inom digital tillgänglighet!

För att jobba med tillgänglighet fullt ut inom organisationen, krävs i första hand kunskap.

Lär dig mer om tillgänglighet genom våra digitala utbildningar i text, bild och videoformat.  I vår moderna lärplattform har vi samlat e-learnings-kurserna som gör det enkelt för dig och dina kollegor att komma igång med ert tillgänglighetsarbete.

Passar både för självstudier och som uppslagsverk i ditt dagliga arbete.

Två röda äpplen med hjärtan urskurna i skalet

Gå utbildning inom tillgänglighet hos oss!

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service (DOS-lagen) ställer många krav på webbplatser, e-tjänster och andra system. Det kan kännas tungt och jobbigt, men det finns sätt att göra arbetet enklare och snabbare – starta din tillgänglighetsresa ihop med oss!

Vi har utbildningar för dig som är redaktör, informatör, beslutsfattare och programmerare. Hos oss får du utbildning som är både teoretiskt och praktiskt, eftersom vi vet att det är bästa sättet att lära in.

Du väljer vilken form av utbildning som passar dig bäst – i grupp, enskilt, på plats eller via distans, i grundutförande eller som skräddarsydd utbildning.

Du väljer – vi utbildar!

Snabbanslutning