• Tillgänglighet

Tillgänglighet

ETU är ett av landets ledande företag när det gäller att skapa digital tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning. Vårt mål är att alla kanaler och tjänster ska vara tillgängliga och lätta att använda, oavsett vilka förutsättningar du har.

Tillgänglighetsgranskning

ETU analyserar och testar alla typer av webbplatser, extranät, intranät och appar, för att säkerställa god tillgänglighet.

Tillgänglighetsgranskningar

Användartester

Syftet med en användartest är att du får en översikt över de viktigaste användbarhets- och tillgänglighetsbristerna, som ett underlag för att göra en webbplats enkel att använda. Vi testar tillsammans med användare som har en funktionsnedsättning (och deras hjälpmedel om sådana används), men även med användare utan en konstaterad funktionsnedsättning.

Användartest

Tillgänglighetsanpassning av dokument

Alla användare ska kunna ta del av innehållet i dina dokument. Vi tillgänglighetsanpassar dem åt dig. Vi analyserar även befintliga dokument, går in som konsultstöd och ger utbildningar inom området.

Tillgängliga dokument

Upptäck ETU Lärplattform

Kunskap väger tungt – men är lätt att bära! Varmt välkommen in till vår lärplattform inom digital tillgänglighet!

För att jobba med tillgänglighet fullt ut inom organisationen, krävs i första hand kunskap.

Lär dig mer om tillgänglighet genom våra digitala utbildningar i text, bild och videoformat.  I vår moderna lärplattform har vi samlat e-learnings-kurserna som gör det enkelt för dig och dina kollegor att komma igång med ert tillgänglighetsarbete.

Passar både för självstudier och som uppslagsverk i ditt dagliga arbete.

Två röda äpplen med hjärtan urskurna i skalet

Gå utbildning inom tillgänglighet hos oss!

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service (DOS-lagen) ställer många krav på webbplatser, e-tjänster och andra system. Det kan kännas tungt och jobbigt, men det finns sätt att göra arbetet enklare och snabbare – starta din tillgänglighetsresa ihop med oss!

Vi har utbildningar för dig som är redaktör, informatör, beslutsfattare och programmerare. Hos oss får du utbildning som är både teoretiskt och praktiskt, eftersom vi vet att det är bästa sättet att lära in.

Du väljer vilken form av utbildning som passar dig bäst – i grupp, enskilt, på plats eller via distans, i grundutförande eller som skräddarsydd utbildning.

Du väljer – vi utbildar!