• Starta eget
  • Starta eget

Entreprenörskap

Entreprenörskap handlar om viljan att starta upp ett företag, att utveckla en idé som man har efter att ha gjort en ekonomisk kalkyl, och som man ser att man kan försörja sig på. Då har man en affärsidé! Att starta ett företag innebär också att sköta sin verksamhet på ett korrekt sätt och det innebär även att våga ta risker i affärsvärlden och att arbeta hårt under de första åren.

Är du nyfiken på eget företagande? Har du en idé du vill göra verklighet av och behöver du hjälp med att bygga en affärsplan? Då har du kommit rätt.

Med hjälp av våra duktiga starta-eget coacher och affärsbedömare, som alla har väldigt lång erfarenhet, erbjuder vi dig den hjälp du kan behöva för att komma igång. Du kan också välja att gå en starta-eget-kurs hos oss.

ETU´s entreprenörsdel har varit med sedan starten 1995, och vi har under alla dessa år hjälpt närmare 50 000 blivande entreprenörer att nå fram till sina drömmar, men också att komma fram till att det kanske inte var en så bra idé – det vill säga den gick inte att leva av, vilket kanske är än mer viktigt. ETU finns på över 30 orter i Sverige och på många av dessa orter finns även hjälp att få inom entreprenörskap.

Vi kan även presentera PEN Sweden, som erbjuder en plattform för att utveckla lärande inom entreprenörskap och administration. Plattformen erbjuder drift av Övningsföretag i Sverige och innefattar företags infrastruktur som bank, handelsplats och fiktiva myndighetskontakter, liknande dem ett riktigt företag möter i sin affärsvärld. PEN Sweden är också länken ut till övriga världens Övningsföretag och är medlem i den internationella samarbetsorganisationen PEN Worldwide.

www.pensweden.se

Vill du driva eget företag?

Är du nyfiken på företagande? Har du en affärsidé som du vill göra verklighet av eller vill du lära dig mer om hur det är att utveckla en idé?

Då är vår Starta eget-utbildning något för dig. Hos oss får du kunskap, verktyg och stöd för att utveckla och pröva din idé.

Hand som håller jord och en liten nysådd grodd

Vad är en entreprenör?

Enligt Wikipedia är en entreprenör en person som tar en idé för en vara eller tjänst, reflekterar över risker och möjligheter, samlar ihop resurser, planerar och implementerar idén.

Entreprenörskap är också nära sammanlänkat till begreppet innovation – ett begreppspar som har blivit alltmer använt inom såväl företagsekonomi som politik sedan 1980-talet.

Känner du igen dig? Hör då av dig till oss på ETU!