• Om ETU

Om ETU

ETU står för Entreprenörskap, Tillgänglighet och Utbildning/uppdrag. Sedan 1995 har vi med stort hjärta hjälpt människor att hitta sin plats i arbetslivet, att starta eget företag och att kunna använda tillgängliga webbplatser. Detta gör vi genom coachning, matchning, utbildning, stöd och expertkonsultation. Vi ser möjligheter där andra ser problem!

Vi hjälper dig att hitta din plats i livet

Det gör vi genom coachning och matchning, så du snabbt kan komma in i arbetslivet – ifall du av olika anledningar hamnat utanför. Det gör vi också genom att stötta dig i arbetet med att starta eget företag, ifall du drömmer om det. Vi gör det även genom digital tillgänglighet, så att alla kan ta till sig av information – och ingen exkluderas.

ALLT detta gör vi med mycket glädje och stor ambition med hjälp av våra tre arbetsområden Entreprenörskap, Tillgänglighet och Utbildning/uppdrag (som tillsammans bildar vårt företagsnamn ETU). Tillsammans blir vi starka!

Entreprenörskap

Är du nyfiken på eget företagande? Har du en idé du vill göra verklighet av och behöver du hjälp med att bygga en affärsplan? Då har du kommit rätt, för det är precis detta vi jobbar med inom Entreprenörskap.

Med hjälp av våra duktiga starta-eget coacher och affärsbedömare, som alla har väldigt lång erfarenhet, erbjuder vi den hjälp som behövs för att komma igång. Vi erbjuder även starta-eget-kurser.

Entreprenörskap

Tillgänglighet

ETU är ett av landets ledande företag när det gäller att skapa digital tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning. Vårt mål är att alla kanaler och tjänster ska vara tillgängliga och lätta att använda, oavsett vilka förutsättningar du har. Inom den här delen av verksamheten jobbar vi bland annat med att tillgänglighetsanpassa dokument, tillgänglighetsgranska webbplatser och utbilda de som behöver lära sig mer om digital tillgänglighet.

Tillgänglighet

Utbildning/uppdrag

Inom den del som vi kallar för Utbildning/uppdrag får du som står utan jobb individuellt stöd av våra erfarna coacher som har många års erfarenhet, och kan stötta dig på din väg till din nästa arbetsplats.

Vi vet att det finns ett jobb för alla, och genom oss får du tillgång ett stort nätverk inom en mängd olika branscher.

Utbildning/uppdrag

Så började ETU-resan

Vi startade ETU 1995, med visionen att göra entreprenörskap, tillgänglighet och utbildning på ett annorlunda sätt. Vi ville bygga ett företag som bottnar i respekt, glädje, nyfikenhet och prestigelöshet. Genom att prata, skratta, arbeta, fundera, testa, utbilda, mötas skapar vi ett företag tillgängligt och inkluderande för alla våra medarbetare. Detta återspeglar sig i våra möten med kunder och deltagare.

Idag

Idag finns vi på ett 40-tal orter runtom i Sverige och inom företaget talas ett 15-tal olika språk. Språket är betydandende i mötet och kommunikationen mellan människor. Genom språket samverkar och förstår vi varandra. Det är en stor och viktig del i vårt arbete, och därför har vi medarbetare som pratar flera språk som arabiska, somaliska, turkiska, amhariska, tigrinska, serbiska, rumänska, franska, kurdiska, persiska, dari, sorani, swahili, mandarin, polska samt svenska och engelska.

Om du är arbetssökande med ett annat modersmål än svenska, hjälper vi dig med stimulerande och givande språkträning genom olika tekniker och hjälpmedel, för att dels öka dina svenska språkkunskaper, men också för att stärka din position på arbetsmarknaden.

Vi tycker själva att vi väl speglar det samhälle vi lever i. Vi har erfarenheter av att leva med funktionsnedsättning, komma från ett annat land och vet vad det innebär att leva i såväl storstad som på landsbygden.

Massor av människor i små bubblor - av olika kön och ursprung.