Starta eget – nyttiga länkar

Det finns mycket du behöver tänka på när du ska starta eget företag. Vi har därför samlat ihop länkar till webbplatser som du kan ha stor nytta av vid uppstarten.

När du startar nytt företag bygger du något eget. Du disponerar din tid själv och arbetar mot egna mål. Men det finns mycket att hålla reda på inför starten. Innan du kontaktar oss, så kan det vara bra att kika runt på lite olika webbplatser och läsa mer. Vi hjälper dig självklart under hela din resa, men att vara förberedd kan aldrig vara fel!

PEN Sweden

Affärsträning när det är som allra bäst! I alla länder som är involverade i nätverket för affärsträning (Practice Enterprise) i världen finns en samordningsorganisation, i Sverige heter den PEN Sweden.

Totalt finns det idag ca 7000 Övningsföretag i världen och dessa finns i ett 40-tal länder. I Sverige har PEN Sweden kunder inom kommuner, gymnasier, Arbetsförmedlingen samt privata aktörer som använder sig av konceptet.

Affärsträning är en utbildningsmodell som baseras på upplevelsebaserad inlärning så kallat “learning by doing”. De affärsprocesser deltagarna genomgår i företaget är direkt kopplade till de processer som uppstår i ett riktigt företag.

www.pensweden.se

Tillväxtverket

Tillväxtverket arbetar för fler och växande företag samt ett hållbart och konkurrenskraftigt näringsliv i alla delar av landet. I Tillväxtverket ingår verksamhet som tidigare har funnits inom Nutek och Glesbygdsverket samt Konsumentverkets uppdrag kring kommersiell och offentlig service.

www.tillvaxtverket.se

ALMI Företagspartner

ALMI Företagspartner är ett statligt företag som hjälper nyföretagare att komma igång. De har mallar av alla slag, som du kan behöva i förberedelser för uppstart och i drift av ditt företag.

www.almi.se

Skatteverket

Skatteverket ger mycket matnyttig information kring företagande och vilka regler som gäller på sin webbplats. Du hittar en samling länkar på

www.skatteverket.se

Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen informerar om stöd till start av näringsverksamhet och mycket annat på sin webbplats.

www.arbetsformedlingen.se

Verksamt

Verksamt.se är ett samarbete mellan flera myndigheter för dig som funderar på att starta eget, ska starta, redan driver eller vill utveckla eller ska avveckla ett företag.

www.verksamt.se

Kontakta oss så berättar vi mer!

Foto på Lilian Andersson

Lilian Andersson

Projekt- och systemansvarig Sundbyberg
Foto på Peter Ewertson

Peter Ewertson

Ansvarig för Entreprenörskap Sundbyberg