Bemanning och rekrytering

Inom rekrytering talas det ofta om den kandidat som är bäst lämpad för jobbet, men på vilket sätt? Kompetens är så mycket mer än kunskap, utbildning och tidigare erfarenheter. Hur får man egentligen ner en fullständig bild från ett platt papper när vi människor är så mycket mer komplexa än så?

För att veta om en person är rätt person till rätt tjänst krävs så mycket mer än ett blankt papper. Genom vårt sätt att arbeta, i kombination med det fantastiska verktyget från Higher, kommer alla våra egenskaper fram på ett mer träffsäkert sätt.

Rekryteringsverktyg

Nya beteenden kräver nya metoder. Higher är ett företag som tillhandahåller ett rekryteringsverktyg som matchar vår vardag, med nytänkande och lekfullhet!

Verktyget används idag av stora företag som till exempel Apotea, Lidl och Ica Maxi med stor framgång när de anställer nya medarbetare. Det är helt enkelt det nya moderna sättet att rekrytera!

  • Attrahera​ – att finnas där kandidaten finns, i ett mer lekfullt, attraktivt format
  • Konvertera – att göra det enkelt för kandidaten att ansöka
  • Selektera – att låta verktyget göra största delen av urvalet åt dig.

Gå till Highers webbplats

Du får chansen att öva på att söka jobb

Våra kandidater har nu möjlighet att genom verktyget övningssöka jobb för att bli rustade inför skarpt läge! Verktyget är uppbyggt på ett verklighetstroget sätt där skillnaden mellan att söka jobb på det här sättet och ett riktigt jobb är minimal.

Verktyget är digitalt och är uppbyggt av delmoment där deltagaren får besvara frågor som är anpassade efter vilken typ av tjänst som ska tillsättas.

Genom att kombinera videopresentationer med olika typer av tester och kompetensbaserade frågor får våra deltagare öva på det nya sättet att söka jobb på!

Verktyget är 100% mobilt vilket betyder att du som deltagare kan träna på att göra hela ansökan direkt i mobilen. Det spelar alltså ingen roll vart du befinner dig, övningsansökan kan göras på resande fot!

Hur går det till?

Första steget är att deltagaren tar emot en fiktiv länk som skickas ut av oss handledare. Den går direkt till en jobbansökan, antingen kan länken skickas direkt till mobilen alternativt via mail, det som passar deltagaren bäst. Jobbansökan som skickas ut finns i olika branscher som butiksmedarbetare, städpersonal, lagermedarbetare m fl. Där har vi handledare möjlighet att upprätta nya jobbannonser som matchar deltagarens profil.

Därefter kan deltagaren börja att övningssöka till det fiktiva jobbet.

Ansökan är uppbyggd med olika frågor som deltagaren kommer att få svara på samt en videodel där deltagaren spelas in samtidigt som deltagaren besvarar frågor. Deltagaren kommer att lära sig vart han/hon ska titta på skärmen under inspelningen, vilket kroppsspråk använder sig deltagaren av under intervjun, behöver deltagaren tänka på att inte prata för fort osv.

När alla frågor är besvarade skickas ansökan till oss handledare på ETU och eftersom det är vi som agerar arbetsgivare i det här fallet kan vi bekräfta att ansökan kommit in genom att maila eller messa deltagaren och eventuellt be deltagaren att komplettera ansökan. Om det skulle vara så att deltagaren missat att besvara alla frågor till exempel. Det kan också vara så att deltagaren bara hunnit slutföra halva ansökan och tänkt fortsätta vid ett senare tillfälle, vilket också är möjligt i verktyget. Deltagaren kommer då att bli påmind genom e-post eller meddelande att ansökan inte är komplett ännu.

På det här sättet blir ansökningsprocessen väldigt lik verkligheten. Vi har möjlighet att ge våra deltagare feedback och möjlighet att kunna träna hands on på det som behövs.

Kontakta oss så berättar vi mer!

Foto på Bittan Lindh

Bittan Lindh

VD Sundbyberg
Foto på Maria Richthoff

Maria Richthoff

Matchningskoordinator, säljansvarig Enköping