KROM – Kundval Rusta och matcha

Arbetsförmedlingens tjänst Rusta och matcha är till för dig som behöver hjälp med att hitta ett jobb eller en utbildning. Hos oss får du personligt stöd utav en av våra coacher i ditt sökande, och tillsammans hittar ni din väg till ditt nästa jobb, eller utbildningen som leder till arbete.

Glad kvinna som sitter i samtal med en en coach

Du som är inskriven på Arbetsförmedlingen, och är berättigad till tjänsten Rusta och matcha, väljer själv vem som ska stötta dig i arbetet att hitta ett nytt jobb eller utbildning.

Vi på ETU vill hjälpa dig med detta, så du snabbt hittar en ny plats i arbetslivet. Vi utgår från dig som person, och din unika situation, för att stötta dig på bästa sätt. Du har dina erfarenheter och din kompetens – och vi kan arbetssökning. Tillsammans blir vi ett starkt team!

Hos oss får du individuellt stöd av våra kunniga coacher och handledare.

För att snabbt hitta ett nytt jobb är det viktigt med lokala nätverk, och det har vi. Vi har kontakt med arbetsgivare inom många olika branscher. Vi hjälper till med att hitta de dolda jobben på arbetsmarknaden, alltså de jobben som inte annonseras ut.

Gör en intresseanmälan till Kundval Rusta och matcha

Inskrivning och kartläggning till Kundval Rusta och matcha

Så går det till

Rusta och matcha vänder sig först och främst till dig som har svårt att hitta jobb och som står långt från arbetsmarknaden. Det är Arbetsförmedlingen som bestämmer vem som kan få gå Rusta och matcha. Du kanske saknar grundskoleutbildning eller gymnasiet eller har invandrat till Sverige. Om du vill veta vilka krav som finns, få mer information eller veta om du har rätt att gå Rusta och matcha kan du kontakta Arbetsförmedlingen.

Kontakta Arbetsförmedlingen (öppnas i nytt fönster)

1. Kontakta din handläggare och säg att du vill ha Stöd och matchning.

2. Välj oss på ETU.

3. Vänta på startdatum – vi hör av oss så fort ett startdatum är klart!

Varför välja oss på ETU?

 • Vi har stor kontaktnät – våra jobbmatchare har dagligen kontakt med företag som söker personal – men de är också experter på att hitta de dolda jobben på arbetsmarknaden, de som aldrig annonseras ut!
 • Våra coacher har en god lokalkännedom där de har en stark förankring som ofta leder till jobb.
 • Vi utgår alltid från dina behov, förutsättningar och mål, och tillsammans tar vi fram en plan som leder till jobb eller utbildning.
 • Genom vårt samarbete med Higher, som i grunden är ett rekryterings- och bemanningsföretag, har du som deltagare möjlighet att ”övningssöka” jobb innan skarpt läge.
 • När du fått jobb, håller vi kontakten med dig även efter det att du fått jobb för att vara säker på att allt går som du tänkt dig, kanske skönt att ha någon att bolla med istället för din nya arbetsgivare. Allt för att du ska behålla ditt nya arbete!

Hos oss får du

 • Jobbsökaraktiviteter
 • Hjälp med att ta fram CV och personligt brev
 • Tillgång till våra arbetsgivarkontakter
 • Möjlighet att “övningssöka” jobb via rekryteringsverktyg tillsammans med din handledare
 • Studiebesök
 • Studie- och Yrkesvägledning
 • Intervjuträning inför anställningsintervju
 • Enklare dataundervisning

Vi finns nära dig

Vi erbjuder coachning och handledning på flera orter. Välj det kontoret som finns närmast dig!

Här finns vi

Kontakta oss så berättar vi mer!

Foto på Bittan Lindh

Bittan Lindh

VD Sundbyberg
Foto på Thomas Ewertson

Thomas Ewertson

Ansvarig för Utbildning/uppdrag Sundbyberg
Snabbanslutning