Skapa tillgängliga PDF:er i Foxit

Utbildningen vänder sig till dig som gått en grundutbildning och som behöver få en fördjupad kunskap i att tillgänglighetsanpassa PDF-dokument direkt i Foxit.

Utbildningen är en fortsättning på utbildningen “Skapa tillgängliga PDF:er från Word” eller “Skapa tillgängliga PDF:er från InDesign”.

Om utbildningen

Utbildningen varvar teori med att vi visar hur du ska göra. Vi fokuserar på att gå igenom de olika moment som behöver göras i Foxit för att uppnå tillgänglighetskraven.

Momenten är att testa dokument, göra rättningar och efterarbete i ditt PDF-dokument eller att tillgänglighetsgöra ett befintligt dokument när originaldokumentet inte finns att tillgå.

Du får föreläsningsmaterial och checklista hur du ska testa tillgänglighet.

Utbildningen är 3 timmar inklusive raster.

Innehåll

  • Hur testar du att PDF-dokumentet är tillgängligt? Vi går igenom hur du testar tillgängligheten manuellt och automatiskt.
  • Hur åtgärdar du problem som uppstår i tillgänglighetskontrollen?
  • Bedöm om ett befintlig PDF-dokument ska göras om eller bara anpassas.

Vilken typ av utbildning passar just dig?

Denna utbildning kan skräddarsys efter din organisations behov. Är du själv som ska gå rekommenderar vi öppen utbildning eller att du väljer vår lärplattform. Välj vad som passar just dina behov
Skräddarsydd utbildning för din organisation
Denna utbildning erbjuder vi till en grupp inom er organisation. Vi anpassar utbildningen efter vad ni behöver lära mer om. Vi skräddarsyr utbildningen genom att vi hämtar exempel från ert material och visar hur ni ska göra i era dokument.

Öppen utbildning

Våra öppna utbildningar är lärarledda och hålls live tillsammans med andra deltagare via Teams. Antalet platser är begränsat för att öppna upp möjligheten att ställa frågor och diskutera.

Du får inbjudan med länk för åtkomst någon dag innan utbildningen. Anmälan är bindande. Du kan vid förhinder lämna över din plats till annan deltagare inom din organisation.

  • Kommande datum är inte satt ännu
  • Tid 9.00-12.00
  • Plats: Distans via Teams
  • Kostnad: 2995 SEK/person

Kontakta oss så berättar vi mer!

Kontakta Linda för anmälan, frågor om utbildningen eller önskar prisförslag på skräddarsydd utbildning.

Foto på Erika Forssell

Erika Forssell

Tillgänglighetsexpert Piteå
Foto på Linda Hovbrandt

Linda Hovbrandt

Key Account Manager, kundansvarig Båstad, Sundbyberg
Till början av sidan
Snabbanslutning