Skapa tillgängliga PDF:er i Foxit

Utbildningen vänder sig till dig som arbetat ett tag med tillgänglighet och som behöver få en fördjupad kunskap i att tillgänglighetsanpassa PDF-dokument direkt i Foxit.

Utbildningen är en fortsättning på utbildningen “Skapa tillgängliga PDF:er från Word”, “Skapa tillgängliga PDF:er från InDesign” eller är för dig som arbetat ett tag med tillgänglighet och har bra kunskap om tillgänglighetskrav.

Om utbildningen

Denna fördjupningsutbildning varvar teori med att vi visar hur du ska göra. Vi fokuserar på att gå igenom de olika moment som behöver göras i Foxit för att uppnå tillgänglighetskraven.

Momenten är att testa dokument, göra rättningar och efterarbete i ditt PDF-dokument eller att tillgänglighetsgöra ett befintligt dokument när originaldokumentet inte finns att tillgå.

Du får föreläsningsmaterial.

Innehåll

  • Hur testar du att PDF-dokumentet är tillgängligt? Vi går igenom hur du testar tillgängligheten manuellt och automatiskt.
  • Hur åtgärdar du problem som uppstår i tillgänglighetskontrollen?
  • Bedöm om ett befintlig PDF-dokument ska göras om eller bara anpassas.

Önskvärda krav

Innan den här modulen bör du ha genomfört ”Modul 1 Skapa tillgängliga PDF-dokument från Word”. För att kunna följa med under utbildningen och arbeta praktiskt behöver du ha tillgång till Foxit (version för att kunna redigera) på din dator.

Vilken typ av utbildning passar just dig?

Vill du lära dig mer om tillgänglighet? Vi har utbildningar för dig som är redaktör, informatör, beslutsfattare och programmerare.

Hos oss får du utbildning som är både teoretisk och praktisk, vi vet att det är bästa sättet att lära sig.

Vi planerar in den utbildning som passar dig/er bäst. Vi utbildar i grupp, enskilt, på plats eller på distans och gör det i grundutförande eller skräddarsydd utbildning.

Kontakta linda.hovbrandt@etu.se för offert.

Skräddarsydd utbildning för ditt företag

Vill du lära dig mer om tillgänglighet? Vi har utbildningar för dig som är redaktör, informatör, beslutsfattare och programmerare. Hos oss får du utbildning som är både teoretisk och praktisk, vi vet att det är bästa sättet att lära sig.

Vi planerar in den utbildning som passar dig/er bäst. Vi utbildar i grupp, enskilt, på plats eller på distans och gör det i grundutförande eller skräddarsydd utbildning.

Kontakta linda.hovbrandt@etu.se för offert.

Öppen utbildning

Våra öppna utbildningar är lärarledda och hålls live tillsammans med andra deltagare via Teams. Antalet platser är begränsat för att öppna upp möjligheten att ställa frågor och diskutera.

Du får inbjudan med länk för åtkomst någon dag innan utbildningen. 

  • Kommande datum är inte satt ännu
  • Tid 9.00-12.00
  • Plats: Distans via Teams
  • Kostnad: 2995 SEK/person

Anmälan

Anmälan är bindande. Du kan vid förhinder lämna över din plats till annan deltagare inom din organisation.

Kontakta oss så berättar vi mer!

Foto på Erika Forssell

Erika Forssell

Tillgänglighetskonsult Piteå
Foto på Linda Hovbrandt

Linda Hovbrandt

Key Account Manager, kundansvarig Båstad