Skapa tillgängliga PDF:er från Word

Den här utbildningen vänder sig till dig som inte arbetat så mycket med tillgänglighetsanpassning, och som behöver lära dig att producera tillgänglighetsanpassade dokument och PDF-filer från grunden, med start i Word.

Vi rekommenderar att du startar ditt tillgänglighetsarbete med denna utbildning, för att få en inblick i vad tillgänglighet i dokument innebär. Därefter kan du fördjupa dina kunskaper med utbildningen “Skapa tillgängliga PDF:er i Adobe Acrobat”.

Om utbildningen

Utbildningen varvar teori med att vi visar hur du ska göra. I utbildningen får du som deltagare lära dig om vilka krav som ställs, vem som har behov av tillgängliga dokument samt hur du gör och testar dokument i Word. Vi introducerar även i att testa dokumentets tillgänglighet i Adobe Acrobat Pro.

Efter avslutad utbildning kommer du ha en god förståelse för vad ett tillgänglighetsanpassat dokument innebär. Du kommer förstå vad du behöver göra för att nå upp till lagkraven samt ha kunskap om vilka redskap du kan använda i ditt fortsatta arbete.

Du får efter utbildningen tillgång till föreläsningsmaterial och en checklista över hur du testar dokument.

Utbildningen är 3 timmar inklusive raster.

Innehåll

  • Vad innebär lagen om tillgänglighet till digital offentlig service (DOS-lagen)?
  • Vem behöver tillgängliga dokument och vilka hjälpmedel används?
  • Vilka krav ställer DOS-lagen på ett tillgängligt dokument? Vi går igenom kriterier och tekniker från WCAG för tillgängliga dokument.
  • Vad ska du tänka på och göra när du skapar ett dokument i Word?
  • Tips om fortsatt arbete i Adobe Acrobat Pro i form av inställningar, verktyg, och lite kort om hur man testar dokument i efterhand

Öppen utbildning

Våra öppna utbildningar är lärarledda och hålls live tillsammans med andra deltagare via Teams. Antalet platser är begränsat för att öppna upp möjligheten att ställa frågor och diskutera.

Du får inbjudan med länk för åtkomst någon dag innan utbildningen. Anmälan är bindande. Du kan vid förhinder lämna över din plats till annan deltagare inom din organisation.

Aktuella datum för öppen utbildning

  • Datum: 3 oktober, 1 november och 29 november.
  • Tid 9.00-12.00, med två kortare bensträckare.
  • Plats: Distans via Teams.
  • Kostnad: 2995 SEK/person.

Andra utbildningstyper

Utbildning för din organisation

Denna utbildning kan erbjudas till en grupp inom er organisation. Vi kan skräddarsy utbildningen efter era behov eller ert material.

Se även våra andra utbildningar inom tillgänglighet

Utbildning via lärplattform

Via vår lärplattform kan du sitta och jobba i egen takt, när och var du vill. Utbildningen är uppdelad i korta kapitel, som varvar inspelade filmer med steg-för-steg-förklaringar i text. Utbildningen kan användas som ett uppslagsverk under tiden som du jobbar. Du har obegränsad tillgång till lärplattformen under 12 månader från beställning.

Om ETU Lärplattform

Kontakta oss så berättar vi mer!

Kontakta Linda för anmälan, frågor om utbildningen, om du vill få en visning av vår lärplattform eller önskar prisförslag på skräddarsydd utbildning.

Foto på Erika Forssell

Erika Forssell

Tillgänglighetsexpert Piteå
Foto på Linda Hovbrandt

Linda Hovbrandt

Key Account Manager, kundansvarig Båstad, Sundbyberg
Till början av sidan
Snabbanslutning