Skapa tillgängliga PDF:er från Word

Den här utbildningen vänder sig till dig som inte arbetat så mycket med tillgänglighetsanpassning, och som behöver lära dig att producera tillgänglighetsanpassade dokument och PDF-filer från grunden, med start i Word.

Vi rekommenderar att du startar ditt tillgänglighetsarbete med denna utbildning, för att få en inblick i vad tillgänglighet i dokument innebär. Därefter kan du fördjupa dina kunskaper med utbildningen “Skapa tillgängliga PDF:er i Adobe Acrobat”.

Om utbildningen

I utbildningen får du som deltagare lära dig om vilka krav som ställs, vem som har behov av tillgängliga dokument samt hur du gör och testar dokument i Word. Vi introducerar även i att testa dokumentets tillgänglighet i Adobe Acrobat Pro.

Efter avslutad utbildning kommer du ha en god förståelse för vad ett tillgänglighetsanpassat dokument innebär. Du kommer förstå vad du behöver göra för att nå upp till lagkraven samt ha kunskap om vilka redskap du kan använda i ditt fortsatta arbete.

Du får efter utbildningen tillgång till föreläsningsmaterial och en checklista över hur man testar dokument.

Innehåll

  • Vad innebär lagen om tillgänglighet till digital offentlig service (DOS-lagen)?
  • Vem behöver tillgängliga dokument och vilka hjälpmedel används?
  • Vilka krav ställer DOS-lagen på ett tillgängligt dokument? Vi går igenom kriterier och tekniker från WCAG för tillgängliga dokument.
  • Vad ska du tänka på och göra när du skapar ett dokument i Word?
  • Tips om fortsatt arbete i Adobe Acrobat Pro i form av inställningar, verktyg, och lite kort om hur man testar dokument i efterhand

Vilken typ av utbildning passar just dig?

Denna utbildning kan skräddarsys efter din organisations behov. Du kan också delta via en öppen utbildning, eller genom vår lärplattform. Välj vad som passar just dina behov.

Skräddarsydd utbildning för ditt företag

Vill du lära dig mer om tillgänglighet? Vi har utbildningar för dig som är redaktör, informatör, beslutsfattare och programmerare. Hos oss får du utbildning som är både teoretisk och praktisk, vi vet att det är bästa sättet att lära sig.

Vi planerar in den utbildning som passar dig/er bäst. Vi utbildar i grupp, enskilt, på plats eller på distans och gör det i grundutförande eller skräddarsydd utbildning. Kontakta linda.hovbrandt@etu.se för offert

Öppen utbildning

Våra öppna utbildningar är lärarledda och hålls live tillsammans med andra deltagare via Teams. Antalet platser är begränsat för att öppna upp möjligheten att ställa frågor och diskutera.

Du får inbjudan med länk för åtkomst någon dag innan utbildningen. 

  • Kommande datum: 1 februari
  • Tid 9.00-12.00, med två kortare bensträckare
  • Plats: Distans via Teams
  • Kostnad: 2995 SEK/person

Anmäl dig till linda.hovbrandt@etu.se

Online, via ETU lärplattform

Via vår lärplattform kan du sitta och jobba i egen takt, när och var du vill. Utbildningen är uppdelad i korta kapitel, som varvar inspelade filmer med steg-för-steg-förklaringar i text. Utbildningen kan användas som ett uppslagsverk under tiden som du jobbar.

Läs mer om ETU Lärplattform

Du har obegränsad tillgång till lärplattformen under 12 månader från beställning.

Kontakta linda.hovbrandt@etu.se oss ifall du vill veta mer, eller få en visning av verktyget!

Anmälan

Anmälan är bindande. Du kan vid förhinder lämna över din plats till annan deltagare inom din organisation.

Kontakta oss så berättar vi mer!

Foto på Erika Forssell

Erika Forssell

Tillgänglighetskonsult Piteå
Foto på Linda Hovbrandt

Linda Hovbrandt

Key Account Manager, kundansvarig Båstad