Utbildning inom tillgänglighet

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service (DOS-lagen) och nya tillgänglighetsdirektivet ställer många krav på webbplatser, e-tjänster och andra system. Det kan kännas tungt och jobbigt, men det finns sätt att göra arbetet enklare och snabbare – starta din tillgänglighetsresa ihop med oss!

Vi har utbildningar för dig som är redaktör, informatör, beslutsfattare och programmerare. Hos oss får du utbildning som är både teoretiskt och praktiskt, eftersom vi vet att det är bästa sättet att lära in.

Du väljer vilken form av utbildning som passar dig bäst – i grupp, enskilt, på plats eller via distans, i grundutförande eller som skräddarsydd utbildning. Vi har även en lärplattform där du själv kan välja i vilken takt du vill lära in dina kunskaper. ETU Lärplattform

Du väljer – vi utbildar!

Utbildning, dokument

Grundutbildning

För att du ska lära dig hur du gör tillgängliga PDF-dokument rekommenderar vi att du först går utbildningen Skapa tillgängliga PDF:er från Word eller InDesign. Du får grunderna om DOS-lagen, behov hos användare, tillgänglighetskrav och hur du ska göra i respektive programvara.

Fortsättningsutbildning

När du har grunderna eller gått någon av våra grundutbildningar kan du fördjupa kunskapen med fortsättningsutbildning.

Påbyggnadsutbildning

När du har grunderna och gått en fortsättningsutbildning kan du fördjupa kunskapen med en påbyggnadsutbildning

Utbildning, webb

Kontakta oss så berättar vi mer!

Foto på Erika Forssell

Erika Forssell

Tillgänglighetsexpert Piteå
Foto på Linda Hovbrandt

Linda Hovbrandt

Key Account Manager, kundansvarig Båstad, Sundbyberg