Skapa tillgängliga PDF:er i Adobe Acrobat

Utbildningen vänder sig till dig som arbetat ett tag med tillgänglighet och som behöver få en fördjupad kunskap i att tillgänglighetsanpassa PDF-dokument direkt i Adobe Acrobat Pro.

Utbildningen är en fortsättning på utbildningen “Skapa tillgängliga PDF:er från Word” eller “Skapa tillgängliga PDF:er från InDesign”.

Om utbildningen

Utbildningen varvar teori med att vi visar hur du ska göra. Vi fokuserar på att gå igenom de olika moment som behöver göras i Adobe Acrobat  för att uppnå tillgänglighetskraven. Du får lära dig hur du testar dina dokument manuellt och med tillgänglighetskontrollen i Adobe Acrobat. Vi visar hur du ska åtgärda problemen som hittats i tillgänglighetstesterna.

Efter utbildningen får du föreläsningsmaterial och en checklista över hur du testar dina dokument.

Utbildningen är 3 timmar inklusive raster.

Innehåll

  • Hur testar du att PDF-dokumentet är tillgängligt? Vi går igenom hur du testar tillgängligheten manuellt och automatiskt.
  • Hur åtgärdar du problem som uppstår i tillgänglighetskontrollen?
  • Bedöm om ett befintlig PDF-dokument ska göras om eller bara anpassas.

Önskvärda krav

Innan den här modulen bör du ha genomfört grundutbildning Skapa tillgängliga PDF-dokument från Word eller InDesign. Du behöver ha tillgång till Adobe Acrobat Pro på din dator för att kunna följa med i utbildningen och för att kunna arbeta praktiskt.

Öppen utbildning

Våra öppna utbildningar är lärarledda och hålls live tillsammans med andra deltagare via Teams. Antalet platser är begränsat för att öppna upp möjligheten att ställa frågor och diskutera.
Du får inbjudan med länk för åtkomst någon dag innan utbildningen. Anmälan är bindande. Du kan vid förhinder lämna över din plats till annan deltagare inom din organisation.

Aktuella datum för öppen utbildning

  • Datum: 21 februari, 20 mars, 24 april och 22 maj.
  • Tid 9.00-12.00
  • Plats: Distans via Teams
  • Kostnad: 2995 SEK/person

Andra utbildningstyper

Utbildning för din organisation

Denna utbildning erbjuder vi till en grupp inom er organisation. Vi anpassar utbildningen efter vad ni behöver lära mer om. Vi kan skräddarsy utbildningen genom att vi hämtar exempel från ert material och visar hur ni ska göra i era dokument.

ETU lärplattform

Via vår lärplattform kan du sitta och jobba i egen takt, när och var du vill. Utbildningen är uppdelad i korta kapitel, som varvar inspelade filmer med steg-för-steg-förklaringar i text. Utbildningen kan användas som ett uppslagsverk under tiden som du jobbar. Du har obegränsad tillgång till lärplattformen under 12 månader från beställning.

Om ETU Lärplattform

Kontakta oss så berättar vi mer!

Kontakta Linda för anmälan, frågor om utbildningen, om du vill få en visning av vår lärplattform, eller prisförslag på skräddarsydd utbildning.

Foto på Erika Forssell

Erika Forssell

Tillgänglighetsexpert Piteå
Foto på Linda Hovbrandt

Linda Hovbrandt

Key Account Manager, kundansvarig Båstad, Sundbyberg
Till början av sidan
Snabbanslutning