Skapa tillgängliga PDF:er i Adobe Acrobat

Utbildningen vänder sig till dig som arbetat ett tag med tillgänglighet och som behöver få en fördjupad kunskap i att tillgänglighetsanpassa PDF-dokument direkt i Adobe Acrobat Pro.

Utbildningen är en fortsättning på utbildningen “Skapa tillgängliga PDF:er från Word” eller “Skapa tillgängliga PDF:er från InDesign”.

Om utbildningen

Vi fokuserar på att gå igenom de olika moment som du behöver göra i Adobe Acrobat Pro för att dokumentet ska uppnå tillgänglighetskraven. Du får lära dig hur du testar dina dokument manuellt och med tillgänglighetskontrollen i Adobe Acrobat. Vi visar hur du ska åtgärda problemen som hittats i tillgänglighetstesterna.

Efter utbildningen får du föreläsningsmaterial och en checklista över hur du testar dina dokument.

Innehåll

  • Hur testar du att PDF-dokumentet är tillgängligt? Vi går igenom hur du testar tillgängligheten manuellt och automatiskt.
  • Hur åtgärdar du problem som uppstår i tillgänglighetskontrollen?
  • Bedöm om ett befintlig PDF-dokument ska göras om eller bara anpassas.

Önskvärda krav

Innan den här modulen bör du ha genomfört ”Modul 1 Skapa tillgängliga PDF-dokument från Word”. Du behöver ha tillgång till Adobe Acrobat Pro på din dator för att kunna följa med i utbildningen och för att kunna arbeta praktiskt.

Vilken typ av utbildning passar just dig?

Vill du lära dig mer om tillgänglighet? Vi har utbildningar för dig som är redaktör, informatör, beslutsfattare och programmerare.

Hos oss får du utbildning som är både teoretisk och praktisk, vi vet att det är bästa sättet att lära sig.

Vi planerar in den utbildning som passar dig/er bäst. Vi utbildar i grupp, enskilt, på plats eller på distans och gör det i grundutförande eller skräddarsydd utbildning.

Kontakta linda.hovbrandt@etu.se för offert.

Skräddarsydd utbildning för ditt företag

Vill du lära dig mer om tillgänglighet? Vi har utbildningar för dig som är redaktör, informatör, beslutsfattare och programmerare. Hos oss får du utbildning som är både teoretisk och praktisk, vi vet att det är bästa sättet att lära sig.

Vi planerar in den utbildning som passar dig/er bäst. Vi utbildar i grupp, enskilt, på plats eller på distans och gör det i grundutförande eller skräddarsydd utbildning.

Kontakta linda.hovbrandt@etu.se för offert.

Öppen utbildning

Våra öppna utbildningar är lärarledda och hålls live tillsammans med andra deltagare via Teams. Antalet platser är begränsat för att öppna upp möjligheten att ställa frågor och diskutera.

Du får inbjudan med länk för åtkomst någon dag innan utbildningen. 

  • Kommande datum: 28 januari, 8 februari
  • Tid 9.00-12.00
  • Plats: Distans via Teams
  • Kostnad: 2995 SEK/person

Online, via ETU lärplattform

Via vår lärplattform kan du sitta och jobba i egen takt, när och var du vill. Utbildningen är uppdelad i korta kapitel, som varvar inspelade filmer med steg-för-steg-förklaringar i text. Utbildningen kan användas som ett uppslagsverk under tiden som du jobbar.

Läs mer om ETU Lärplattform

Du har obegränsad tillgång till lärplattformen under 12 månader från beställning.

Kontakta linda.hovbrandt@etu.se oss ifall du vill veta mer, eller få en visning av verktyget!

Anmälan

Anmälan är bindande. Du kan vid förhinder lämna över din plats till annan deltagare inom din organisation.

Kontakta oss så berättar vi mer!

Foto på Erika Forssell

Erika Forssell

Tillgänglighetskonsult Piteå
Foto på Linda Hovbrandt

Linda Hovbrandt

Key Account Manager, kundansvarig Båstad