Skapa tillgängliga PDF:er från PowerPoint

Utbildningen är en påbyggnadsutbildning för dig som har kunskap om lagen, tillgänglighetskrav, hur du ska göra i andra programvaror som Word eller InDesign samt hur du gör PDF:erna tillgängliga i Adobe Acrobat.

Om utbildningen

Utbildningen varvar teori med att vi visar hur du ska göra. I utbildningen får du som deltagare lära dig hur du ska göra i PowerPoint för att göra en tillgänglig PDF av din presentation. Du får efter utbildningen tillgång till föreläsningsmaterial.

Utbildningen är 80 minuter med en rast.

Innehåll

  • Tillgänglighetskrav
  • Hur du ska använda olika layouter
  • Vad du ska tänka på när du lägger till innehåll i en layout
  • Viktigt att veta om rubriker, läsordning, läsriktning
  • Testa tillgänglighet i din PowerPoint
  • Olika sätt att konvertera samt för och nackdelar.
  • Fortsättning i Adobe Acrobat PRO

Vilken typ av utbildning passar just dig?

Denna utbildning kan skräddarsys efter din organisations behov. Är du själv som ska gå rekommenderar vi öppen utbildning eller att du väljer vår lärplattform. Välj vad som passar just dina behov.

Skräddarsydd utbildning för din organisation

Denna utbildning erbjuder vi till en grupp inom er organisation. Vi anpassar utbildningen efter vad ni behöver lära mer om. Vi skräddarsyr utbildningen genom att vi hämtar exempel från ert material och visar hur ni ska göra i era dokument.

Öppen utbildning

Våra öppna utbildningar är lärarledda och hålls live tillsammans med andra deltagare via Teams. Antalet platser är begränsat för att öppna upp möjligheten att ställa frågor och diskutera. Du får inbjudan med länk för åtkomst någon dag innan utbildningen. Anmälan är bindande. Du kan vid förhinder lämna över din plats till annan deltagare inom din organisation. Just nu har vi inget datum för öppna utbildning.

ETU lärplattform

Via vår lärplattform kan du sitta och jobba i egen takt, när och var du vill. Utbildningen är uppdelad i korta kapitel, som varvar inspelade filmer med steg-för-steg-förklaringar i text. Utbildningen kan användas som ett uppslagsverk under tiden som du jobbar. Du har obegränsad tillgång till lärplattformen under 12 månader från beställning.

Om ETU Lärplattform

Kontakta oss så berättar vi mer!

Kontakta Linda för anmälan, frågor om utbildningen eller önskar prisförslag på skräddarsydd utbildning.

Foto på Erika Forssell

Erika Forssell

Tillgänglighetsexpert Piteå
Foto på Linda Hovbrandt

Linda Hovbrandt

Key Account Manager, kundansvarig Båstad, Sundbyberg
Till början av sidan
Snabbanslutning