Studiebesök stärker våra deltagare som söker jobb

Det är en fantastisk möjlighet att som deltagare få komma ut på en arbetsplats och skapa kontakter med människor inom olika branscher. Studiebesök är därför något vi på ETU jobbar mycket med för våra deltagare!

Flera av våra deltagare har stått utanför arbetsmarknaden en längre tid och då kan det vara svårt att själv ta den första  kontakten med företag av olika anledningar. Då är ett planerat besök som vi anordnar mycket uppskattat.

På studiebesöket får man en känsla av hur det skulle vara att arbeta hos företaget inom den bransch som man är intresserad av. Man får större kunskap av verksamheten, vilka möjligheter och krav ställs av yrket, och man får möjlighet att ställa frågor direkt till företagets ansvariga.

Steget mellan att vara arbetslös och arbetstagare blir plötsligt mindre, vilket i sin tur ökar motivationen och självförtroende att hitta ett arbete. Inte minst skapar det en gemenskap och brukar upplevas som ett positivt inslag i aktiviteterna hos oss.

Vi har flera upparbetade relationer med företag där vi ges möjlighet att komma ut på planerade besök med jämna mellanrum.

Med oss som leverantör får du möjlighet till studiebesök där du som arbetssökande kan få svar på dina funderingar om vilken bransch/yrke du skulle passa att arbeta inom.

För vem gäller KROM?

Arbetsförmedlingens tjänst Kundval Rusta och matcha är till för dig som behöver hjälp med att hitta ett jobb eller en utbildning. Hos oss får du personligt stöd utav en av våra coacher i ditt sökande, och tillsammans hittar ni din väg till ditt nästa jobb, eller utbildningen som leder till arbete.

Läs mer om KROM – Kundval Rusta och Matcha

Om du vill veta om du har rätt att gå Kundval Rusta och matcha, kan du kontakta Arbetsförmedlingen.

Kontakta Arbetsförmedlingen (öppnas i nytt fönster)

Kontakta oss om du vill veta mer

Foto på Maria Richthoff

Maria Richthoff

Matchningskoordinator, säljansvarig Enköping
Till början av sidan
Snabbanslutning