STOM har ersatts med KROM

Förra året 2021 kom beslutet att tjänsten Stöd och matchning (STOM) skulle läggas ner och ersättas med Kundval Rusta och matcha (KROM) i stället.

Ansök om tjänsten Rusta och matcha hos oss på ETU

Du som är inskriven på Arbetsförmedlingen, och är berättigad till tjänsten Rusta och matcha, väljer själv vem som ska stötta dig i arbetet att hitta ett nytt jobb eller utbildning.

Vi på ETU vill hjälpa dig med detta, så du snabbt hittar en ny plats i arbetslivet. Vi utgår från dig som person, och din unika situation, för att stötta dig på bästa sätt. Du har dina erfarenheter och din kompetens – och vi kan arbetssökning. Tillsammans blir vi ett starkt team!

Hos oss får du individuellt stöd av våra kunniga coacher och handledare.

För att snabbt hitta ett nytt jobb är det viktigt med lokala nätverk, och det har vi. Vi har kontakt med arbetsgivare inom många olika branscher. Vi hjälper till med att hitta de dolda jobben på arbetsmarknaden, alltså de jobben som inte annonseras ut.

Gör en intresseanmälan till Kundval Rusta och matcha

Inskrivning och kartläggning till Kundval Rusta och matcha

Vad är skillnaden mellan STOM och KROM?

Skillnaden mellan KROM och STOM är att kraven på leverantörerna är annorlunda, bland annat ställs krav på två tidigare referensuppdrag. Ersättningsmodellen är också förändrad och bygger på en lägre grundersättning och en högre resultatersättning. För din som enskild deltagare blir det alltså ingen skillnad.

Leta upp mer information på Arbetsförmedlingens webbplats (länken öppnas upp i ny flik)

Rusta och matcha är en tjänst som kommer från Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen har upphandlat tjänsten Rusta och matcha, där fristående leverantörer kan lägga anbud till myndigheten. För att bli leverantörer måste man uppfylla Arbetsförmedlingens kriterier.

Historik

Stöd och matchning (STOM) var ett valfrihetssystem som inleddes 2014 av Arbetsförmedlingen. STOM tillkom alltså innan uppgörelsen mellan januaripartierna, Januariöverens­kommelsen om Arbetsförmedlingens reform. STOM ersattes med Rusta och matcha under 2021.

Läs mer om Rusta och matcha (KROM) på webbplatsen

Kontakta oss om du vill veta mer

Foto på Bittan Lindh

Bittan Lindh

VD Sundbyberg
Foto på Maria Richthoff

Maria Richthoff

Matchningskoordinator, säljansvarig Enköping
Till början av sidan
Snabbanslutning