KROM ersätts med ROM 2

Vi är stolta över att kunna meddela att vi är godkända leverantörer av den nya insatsen Rusta och matcha 2 (ROM 2)! Den 14 april försvinner KROM, och från och med måndag den 17 april kan du välja ETU Match som leverantör av Rusta och matcha 2. Nu ser vi ser fram emot att få hjälpa och vägleda dig till arbete eller utbildning!

Arbetsförmedlingens tjänst Rusta och matcha 2 (ROM 2) är till för dig som behöver hjälp med att hitta ett jobb eller en utbildning. Hos oss på ETU får du personligt stöd utav våra handledare i ditt sökande och tillsammans hittar ni din väg till ditt nästa jobb eller en utbildning som leder till jobb. Våra matchare har ett stort lokalt nätverk bland företag och är duktiga på att hitta jobben som inte alltid annonseras ut.

Ansök om tjänsten Rusta och matcha 2 hos oss på ETU

Du som är inskriven på Arbetsförmedlingen, och är berättigad till tjänsten Rusta och matcha, väljer själv vem som ska stötta dig i arbetet att hitta ett nytt jobb eller utbildning.

Vi på ETU vill hjälpa dig med detta, så du snabbt hittar en ny plats i arbetslivet. Vi utgår från dig som person, och din unika situation, för att stötta dig på bästa sätt. Du har dina erfarenheter och din kompetens – och vi kan arbetssökning. Tillsammans blir vi ett starkt team!

Hos oss får du individuellt stöd av våra kunniga coacher och handledare.

För att snabbt hitta ett nytt jobb är det viktigt med lokala nätverk, och det har vi. Vi har kontakt med arbetsgivare inom många olika branscher. Vi hjälper till med att hitta de dolda jobben på arbetsmarknaden, alltså de jobben som inte annonseras ut.

Gör en intresseanmälan till Rusta och matcha

Inskrivning och kartläggning till Rusta och matcha

Vad är skillnaden mellan KROM och ROM 2?

För dig som deltagare är det inte så stor skillnad. Skillnaden mellan KROM och ROM 2 är istället riktad mer mot att kraven på leverantörerna är annorlunda. Man har också velat förtydliga vad som är Arbetsförmedlingens roll och vad som är leverantörernas roll.

Leta upp mer information på Arbetsförmedlingens webbplats (länken öppnas upp i ny flik)

Rusta och matcha 2 är en tjänst som kommer från Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen har upphandlat tjänsten Rusta och matcha, där fristående leverantörer kan lägga anbud till myndigheten. För att bli leverantörer måste man uppfylla Arbetsförmedlingens kriterier, vilket alltså vi på ETU gör.

Historik

Stöd och matchning (STOM) var ett valfrihetssystem som inleddes 2014 av Arbetsförmedlingen. STOM tillkom alltså innan uppgörelsen mellan januaripartierna, Januariöverens­kommelsen om Arbetsförmedlingens reform. STOM ersattes med Kundval Rusta och matcha (KROM) under 2021, och nu (2023) ersätts alltså KROM med Rusta och Matcha 2 (ROM 2).

Läs mer om Rusta och Matcha 2 (ROM 2) på webbplatsen

Kontakta oss om du vill veta mer

Foto på Bittan Lindh

Bittan Lindh

VD Sundbyberg
Foto på Maria Richthoff

Maria Richthoff

Matchningskoordinator, säljansvarig Enköping
Till början av sidan
Snabbanslutning