Skapa tillgängliga PDF:er från InDesign

En PDF kan göras tillgänglig i efterhand men det tar ofta lång tid. Det är bättre att redan i InDesign-filen skapa bra förutsättningar för att PDF-dokumentet ska bli tillgängligt vid konvertering. Gå din utbildning hos oss!

Vi rekommenderar att du startar ditt tillgänglighetsarbete med denna utbildning, för att få en inblick i vad tillgänglighet i dokument innebär. Därefter kan du fördjupa dina kunskaper med utbildningen “Skapa tillgängliga PDF:er i Adobe Acrobat”.

Om utbildningen

I utbildningen får du som deltagare lära dig om vilka krav som ställs, vem som har behov av tillgängliga dokument samt hur du gör och testar dokument i InDesign. Vi introducerar även i att testa dokumentets tillgänglighet i Adobe Acrobat Pro.

Efter avslutad utbildning kommer du ha en god förståelse för vad ett tillgänglighetsanpassat dokument innebär. Du kommer förstå vad du behöver göra för att nå upp till lagkraven samt ha kunskap om vilka redskap du kan använda i ditt fortsatta arbete.

Du får efter utbildningen tillgång till föreläsningsmaterial och en checklista över hur du testar dokument.

Utbildningen är 3 timmar inklusive raster.

Innehåll

  • Vad innebär lagen om tillgänglighet till digital offentlig service (DOS-lagen)?
  • Vem behöver tillgängliga dokument och vilka hjälpmedel används?
  • Vilka krav ställer DOS-lagen på ett tillgängligt dokument? Vi går igenom kriterier och tekniker från WCAG för tillgängliga dokument.
  • Vad ska du tänka på och göra när du skapar ett dokument i InDesign?
  • Tips om fortsatt arbete i Adobe Acrobat Pro i form av inställningar, verktyg, och lite kort om hur man testar dokument i efterhand

Öppen utbildning

Våra öppna utbildningar är lärarledda och hålls live tillsammans med andra deltagare via Teams. Antalet platser är begränsat för att öppna upp möjligheten att ställa frågor och diskutera.

Du får inbjudan med länk för åtkomst någon dag innan utbildningen. Anmälan är bindande. Du kan vid förhinder lämna över din plats till annan deltagare inom din organisation.

Aktuella datum för öppna utbildningar

  • Datum: 15 mars och 16 maj.
  • Tid 9.00-12.00, med två kortare bensträckare.
  • Plats: Distans via Teams.
  • Kostnad: 2995 SEK/person.

Andra utbildningstyper

Utbildning för din organisation

Denna utbildning erbjuder vi till en grupp inom er organisation. Vi anpassar utbildningen efter vad ni behöver lära mer om. Vi kan skräddarsy utbildningen genom att vi hämtar exempel från ert material och visar hur ni ska göra i era dokument.

Se även våra andra utbildningar inom tillgänglighet

Utbildning via lärplattform

Via vår lärplattform kan du sitta och jobba i egen takt, när och var du vill. Utbildningen är uppdelad i korta kapitel, som varvar inspelade filmer med steg-för-steg-förklaringar i text. Utbildningen kan användas som ett uppslagsverk under tiden som du jobbar. Du har obegränsad tillgång till lärplattformen under 12 månader från beställning.

Om ETU Lärplattform

Kontakta oss så berättar vi mer!

Kontakta Linda för anmälan, frågor om utbildningen eller om du önskar prisförslag på skräddarsydd utbildning.

Foto på Erika Forssell

Erika Forssell

Tillgänglighetsexpert Piteå
Foto på Linda Hovbrandt

Linda Hovbrandt

Key Account Manager, kundansvarig Båstad, Sundbyberg

Till början av sidan
Snabbanslutning