Hej entreprenör Sofia!

Med jämna mellanrum intervjuar vi deltagare från vår Starta-eget-utbildning för att höra om deras resa till drömjobbet. Här säger vi hej till entreprenören Sofia!

Ända sedan barnsben har Sofia vetat att hon velat arbeta med något där hon får skapa. På geografilektionerna var jag mer intresserad av att måla kartan än att lära mig om själva ämnet, berättar Sofia.
Sofia är frisör och diplomerad microblading artist och det är detta hon kommer arbeta med på sin studio Rosa skönhet i Mjölby. Visionen är att en dag ha en salong i rosa kulör och stötta Cancerfonden.

Du har gått vår grundläggande starta-eget-utbildning

Är det något du skulle rekommendera till andra?

Absolut, den har varit väldigt lärorik. Man behöver veta mycket mer än man tror innan man startar upp ett företag. På frågan om vad det viktigaste Sofia tog med sig från kursen var, svarar hon att det viktigaste var att få ner hennes affärsidé och budget på papper. Att bolla sina frågor och idéer med andra entreprenörer i den gemensamma Facebook-gruppen har också varit givande.

Vilka tips skulle du ge andra blivande entreprenörer? Jag skulle rekommendera att gå en utbildning först och skapa sin affärsidé samt budget. Ju mer kunskap du sitter på, desto tryggare kommer du känna dig. Men fram för allt följ dina drömmar, livet är för kort för att inte göra det du älskar och brinner för, säger Sofia.

Stort lycka till med din studio och tack för att du lät oss guida dig i din företagsdröm, säger vi på ETU!

Behöver du hjälp att komma vidare från idé till handling?

Kolla då in vår Starta Eget-utbildning

Kontakta din Arbetsförmedling för att ta reda på vilka möjligheter du har för att gå utbildningen.

Länk till Arbetsförmedlingens webbplats

Kontakta oss så berättar vi mer!

Foto på Lilian Andersson

Lilian Andersson

Projekt- och systemansvarig Sundbyberg
Foto på Peter Ewertson

Peter Ewertson

Ansvarig för Entreprenörskap Sundbyberg
Till början av sidan
Snabbanslutning