Hej entreprenör Erik!

Med jämna mellanrum intervjuar vi deltagare från vår Starta-eget-utbildning för att höra om deras resa till drömjobbet. Här säger vi hej till entreprenören Erik!

Erik är en entreprenör med många järn i elden. Han är både spelutvecklare och författare inom genren dark fantasy. Just nu är han i processen att släppa en bok med namnet Surviving Horror som är baserad på ett rollspel han också författat. Birger Tales, som företaget heter, transporterar dig till andra världar genom atmosfäriskt berättande i rollspel och böcker.

Jag har sedan barnsben älskat både berättelser och att berätta, så det föll sig naturligt för mig att även mitt företag skulle fokusera på detta, säger Erik.

Företaget driver Erik digitalt och online över hela världen. Han har en Youtube-kanal, en Patreon-sida, en blogg och som om inte det vore nog publicerar han även nyhetsbrev och är aktiv på Facebook och Instagram. Snart kommer också rollspelet, som boken är baserad på, med en förbättrad version.

Du har gått vår grundläggande starta-eget-kurs. Är det något du skulle rekommendera till andra?

Det skulle jag! Det var mycket nyttigt att få min affärsidé testad. Du kommer även att få en mentor som du kan prata med cirka 15-30 minuter per vecka.
Erik tipsar om att planera vad du vill prata med din mentor om, och att skicka affärsplan och budget i förväg så att du kan få feedback. Se även till att ha en första version av din affärsplan klar innan ditt första mentorssamtal. Fyll i det du vet om just nu, första versionen behöver inte vara avancerad. Då kommer du och din mentor ha något att utgå ifrån. Min sista affärsplan blev version 5, säger Erik.

Det viktigaste Erik tar med sig från kursen är att det är väldigt mycket att tänka på när det gäller företag, och att det är viktigt att testa sin affärsidé och budget innan man startar. Kanske är det rätt i tiden för dig att starta direkt efter kursen? Kanske är det bättre att du startar längre fram? Med denna kunskap så undviker du som nybliven företagare att sätta dig i skuld (med till exempel lån), som man kanske annars hade gjort om man bara hade valt att köra på, utan att ha haft chansen att först testa sin affärsidé, berättar Erik.

Vilka tips skulle du ge andra blivande entreprenörer?

Börja gärna med att gå denna kurs. Via den kommer du få testa din affärsidé och tack vare detta så kommer du kunna se om tiden är rätt för dig att starta just nu, eller om tiden kommer vara rätt längre fram. Kanske behöver du växa mer först. Men det viktigaste av allt: följ ditt hjärta – det företag du startar behöver utgå ifrån något som du älskar. Då kommer allt annat att följa naturligt, så länge du också agerar på det, säger Erik.

Stort lycka till med ditt företag Erik och tack för att du lät oss vara med på din resa till din företagsdröm!

Följ Erik:
https://birger-nwn.blogspot.com/
https://www.youtube.com/@birgertales
https://www.facebook.com/BirgerTales

Behöver du hjälp att komma vidare från idé till handling?

Kolla då in vår Starta Eget-utbildning

Kontakta din Arbetsförmedling för att ta reda på vilka möjligheter du har för att gå utbildningen.

Länk till Arbetsförmedlingens webbplats

Kontakta oss så berättar vi mer!

Foto på Lilian Andersson

Lilian Andersson

Projekt- och systemansvarig Sundbyberg
Foto på Peter Ewertson

Peter Ewertson

Ansvarig för Entreprenörskap Sundbyberg
Till början av sidan
Snabbanslutning