Hej entreprenör Liza!

Med jämna mellanrum intervjuar vi deltagare från vår Starta-eget-utbildning för att höra om deras resa till drömjobbet. Här säger vi hej till entreprenören Liza!

Liza är diplomerad coach enligt ICF och har ett stort och genuint intresse för att inspirera och stödja människor genom deras olika kriser, visioner och mål.

Jag är helt övertygad om att det går att nå sina mål bara om åtminstone en person tror på din potential fullt ut. Jag har sett bevis på det flera gånger, säger Liza.

Företaget, Humanland AB, driver Liza digitalt och fysiskt från Stockholm. Verksamhet erbjuder coaching riktat mot ledare, arbetsgrupper, och individer i förändring.

En vanlig dag kan se ut allt i från att ha coachsamtal med enskilda person i självkänsla och personlig utveckling, till coaching för start-ups att komma i gång med sin vision. Senare under dagen kan jag sitta och förhandla uppdrag med försäkringsbolag och kommuner för när deras kunder kan bli erbjudna coaching. Nästa dag sitter jag och förbereder en föreläsning i självledarskap för att senare lagom till lunchtid sätta ihop en digital workshop i hälsa och livsstil, berättar Liza.

Du har gått vår grundläggande starta-eget-kurs. Är det något du skulle rekommendera till andra?

Det är en bra grundläggande kurs för dig som går i tankarna att starta din egen verksamhet. När jag var inskriven på arbetsförmedlingen hade jag två val. Söka arbete och bli anställd, eller starta eget. Jag valde det senare och det innebar att jag var tvungen att gå en starta-eget kurs för att få större chans att få ekonomiskt stöd. Sagt och gjort, 5 veckor senare hade jag genomfört ETU:s starta-eget utbildning och som ett brev på posten har jag mitt starta eget stöd godkänt, säger Liza.

Det viktigaste Liza tar med sig från kursen är alla nya kontakter, all ny inspiration och all glädje som spridits mellan entreprenörerna. Vi är en kreativ skara med så mycket passion för att förverkliga våra idéer. Vi kanske var 20 stycken på kursen, och alla med olika tidigare erfarenheter och affärsidéer. Gemensamt har vi passionen att förverkliga oss själva mot en utveckling som entreprenör, berättar Liza.

Vilka tips skulle du ge andra blivande entreprenörer?

Våga prova, är det första jag vill säga. Det du inte vet, det tar du reda på. Sen finns det bra hjälp att få vid start också, med det är du som behöver be om hjälp. Det finns så många sätt att driva företag på. Jag rekommenderar också att du tar stöd för att bolla dina idéer. Det blir helt enkelt en effektivare process, än att fastna i sina tankar och drömmar om sin affärsidé. Andra personer som inte är lika insatta i din affärsidé kan se perspektiv som du inte tänkt på. Ta vara på det – det är lätt att bli hemmablind.

Stort lycka till med ditt företag Liza och tack för att du lät oss vara med på din resa till din företagsdröm!

Behöver du också hjälp att komma vidare från idé till handling?

Kolla då in vår Starta Eget-utbildning

Kontakta din Arbetsförmedling för att ta reda på vilka möjligheter du har för att gå utbildningen.

Länk till Arbetsförmedlingens webbplats

Kontakta oss så berättar vi mer!

Foto på Lilian Andersson

Lilian Andersson

Projekt- och systemansvarig Sundbyberg
Foto på Peter Ewertson

Peter Ewertson

Ansvarig för Entreprenörskap Sundbyberg
Till början av sidan
Snabbanslutning