Hej från kontoret i Uppsala

Under september och oktober månad har vi tre deltagare som kommit ut till jobb. En av deltagarna som fått jobb var vikarieanställd innan, och resterande fick ett jobb genom att söka via olika hemsidor samt fysiskt jobbsökande.

Handledarna för detta kontor är Fatima El-Masry och Ayham Hammad. För tillfället har vi 11 deltagare på Kungsgatan i Uppsala.

Vi brukar rekommendera deltagare olika hemsidor från arbetsförmedlingen att söka jobb via, samt skickar ut mallar för att kunna skriva ansökningshandlingar med stöd av leverantören. Deltagarna brukar även få tips utöver mallarna av olika hemsidor för hur man skriver ansökningshandlingar. Vi brukar alltid rekommendera att deltagarna är noggranna med sitt CV och följer mallar och tips om hur ett personligt brev ser ut för att locka arbetsgivare.

Leverantören brukar även skicka mail en gång i veckan (ibland fler gånger) till deltagarna om olika arbeten som finns tillgängliga ute på olika hemsidor. Leverantören brukar också skicka iväg mail när arbetsgivare själva hör av sig angående tillgängliga tjänster. De flesta av deltagarna, beroende på var arbetet, brukar söka sig till dessa olika tjänster.

Språkundervisningarna går till på olika sätt, i grupp samt individuellt, lite beroende på vad deltagarna behöver stöd med. De olika språkundervisningarna går till på olika sätt; digitala verktyg, länkar, spel och undervisning.

Dataundervisningarna sker via Zoom, genom att leverantören delar skärm med deltagarna samt visar hur man använder sig av olika program eller hemsidor. En stor del av deltagarna behöver stöd med hur man söker jobb via datorn.

Intervjuträningarna sker även via Zoom samt på egen hand. För detta används mallar, rollspel och digitala verktyg både i grupp samt individuellt. Det som är mest uppskattat av deltagarna är rollspelen samt de olika hemsidorna de får länkade för att se hur en bra intervju går till och hur en misslyckad intervju går till.

Kontoret i Uppsala, Kungsgatan

Till början av sidan
Snabbanslutning