Ny kurs inom Starta Eget är igång!

Årets starta-eget-utbildningar har dragit igång. Under fem veckor får våra deltagare kunskap om försäljning och marknadsföring men även företagsekonomi och budgetering. Två kurser är redan igång parallellt och vi har glädjen att tillsammans med Öst, Väst, Stockholm/Gotland även ha med region Syd i vår utbildning. Efterfrågan till våra utbildningar är stor!

Vi har i den här omgången med oss flera glada entreprenörer, som alla är motiverade att slipa på sina olika affärsidéer och rusta sig med utbildning inför ett eventuellt framtida företagande.

Deltagarna kommer under kursens fem veckor lära sig mycket om hur de ska tänka kring företagande i stort, och hur de får ekonomin att gå ihop ordentligt, för att kunna genomföra sin idé.

Andra delar som kursen tar upp är hur man hanterar sin administration och redovisning för att undvika fällor, kunskap kring hur man tar reda på sin marknadsandel, var och hur man hittar sina kunder, hur egna kostnader kan minska och hur man hittar de försäkringar som är viktiga för just sitt företag, för att nämna några.

Det finns mycket att lära och ta reda på, och tillsammans utbyter vi idéer och tankar under dessa fem veckor. Vi har också ett forum där vi kan kommunicera på övrig tid, där våra blivande entreprenörer delar kunskap, erfarenheter och ger varandra tips och glada tillrop längst vägen, som gör resan mot eget företagande betydligt mer givande och rolig.

Genom individuella samtal med våra mentorer slipas deras affärsplaner och budget inför en eventuell ansökan om starta eget bidrag.

Vi på ETU tycker det är fantastiskt roligt att få vara med i detta arbete, och är tacksamma att vi får ta del av resan mot eget företagande!

Vill du också boka in dig på en utbildning inom Starta Eget?

Utbildningen pågår under fem veckor, och sker på distans. Arbetsförmedlingen kan även avropa halv- eller heldagsinsatser.

Den skräddarsys utifrån de behov och den situation som du som deltagare har och befinner dig i. Ambitionen är att deltagarna ska ha en färdig affärsplan efter avslutad insats.

Utbildningens upplägg

Utbildningen är på heltid och vänder sig till dig som är arbetssökande och inskriven på Arbetsförmedlingen. Vi varierar föreläsningar med workshops, och utbildningen kompletteras även med individuell vägledning.

Huvudansvarig för utbildningen är Peter Ewertson, på ETU, som har över 25 års erfarenhet av entreprenörskap och företagande. Vi har även tillgång till handledare som kan arabiska ifall det skulle efterfrågas.

Ur innehållet:

 1. Från idé till företag
 2. Marknadsföring för småföretag
 3. Företagsekonomi
 4. Företagsadministration
 5. Övrigt – Arbetsmiljöfrågor, Miljöfrågor och Jämställdhet/ Mångfald
 6. Affärsplan och budget

Mål – efter utbildningen ska du:

 • ha kunskap om vad det innebär att starta och driva eget företag i Sverige
 • kunna ta ställning till om du ska starta företag eller inte
 • om du ska starta företag, ha en affärsplan och ha tagit fram en budget för ditt företag

ETU har uppdraget i följande län;

 • Stockholm
 • Gotland
 • Östergötland
 • Jönköping
 • Kalmar
 • Västra Götaland
 • Halland

Intresserad?

Kontakta din Arbetsförmedling för att ta reda på vilka möjligheter du har för att gå utbildningen.

Starta Eget-utbildning hos oss på ETU

Länk till Arbetsförmedlingens webbplats

Vi har under våren och hösten löpande starter med två, respektive tre veckors mellanrum, och anmälningarna tycks öka för varje gång. Så fantastiskt roligt att följa kommande entreprenörers resa att utveckla sina affärsidéer till att förhoppningsvis starta eget företag.

Allt börjar med en dröm och en ide!

Kontakta oss så berättar vi mer!

Foto på Lilian Andersson

Lilian Andersson

Projekt- och systemansvarig Sundbyberg
Foto på Peter Ewertson

Peter Ewertson

Ansvarig för Entreprenörskap Sundbyberg
Till början av sidan
Snabbanslutning