Nyheter tillgänglighet

Alla nyheter tillgänglighet

ETU tillgänglighets granskar ALMI’s intranät.

Under februari så granskar ETU intranätet hos Almi med avseende på Tillgänglighet.

Vill du vara testperson i vår testgrupp?

Vi söker personer med olika funktionsnedsättningar som vill vara med i vår testgrupp. Testerna kan göras via webben, hos dig eller hos en uppdragsgivare. Anmäl dig till vår testgrupp.

Vad innebär “Lagen om tillgänglig digital offentlig service”?

Webbdirektivet gäller från och med 23 september. Den nya lagen kommer i sin helhet januari 2019 men vad innebär den nya lagen? Vi ger dig den korta versionen.

Kriterier för tillgänglig e-handel

ETU genomförde under 2013 en studie där syftet var att hitta kriterier för en tillgänglig e-handel. Studien har några år på nacken men är fortfarande giltig och hjälper absolut dig som har eller ska utveckla en webbplats för e-handel.  

Tillgängliga dokument i praktiken

– en förmiddag om nya krav och hur man går tillväga för att skapa tillgängliga dokument. Missade du föreläsningen så kan du se vad Erika Forssell pratade om.

Är du vår nya tillgänglighetskonsult?

Nu anställer vi ytterligare en tillgänglighetskonsult. Efterfrågan ökar på våra tjänster kring tillgänglighet på webben. Vi arbetar med WCAG-analyser, användartester, utbildningar, tillgängliga dokument med mera.

Wally vårt tillgängliga WordPresstema är klar att ladda ner

Wally är ett WordPresstema. Det är ett grundtema som har öppen källkod. Det speciella med Wally är att temat är lätt att använda och gör det lätt att skapa en webbplats som är tillgänglig.

Redovisning av studie kring EPUB3

Stina Johansson redovisar vår studie av nuläget för tillgänglighet och användbarhet för verktyg och läsare i e-boksformatet.

EPUB3 – framtidens format för offentlig information

ETU har under våren 2016 undersökt marknadens befintliga verktyg och läsare för att hantera EPUB3 samt utfört tester med användare.

Wally – nytt tillgängligt WordPress tema

Vid två tillfällen under våren har Folkbildningsnätet anordnat halvdagsseminarier tillsammans med ETU och webbyrån Raket. Syftet har varit att visa upp Wally, ett digitalt projekt som innebär en ny förenklad mall för den som vill bygga webbsajter.