Nyheter tillgänglighet

Alla nyheter tillgänglighet

Seminarium om arbete med tillgängliga dokument

Den 13 februari bjuder ETU och Learningpoint in till en eftermiddag fylld med information, diskussioner, tips och trix kring tillgängliga dokument. Med oss har vi DIGG som går igenom lagen och hur de kommer granska webbsidor och dokument.

Utbildning – Skapa tillgängliga PDF-blanketter

Med vår utbildning får du lära dig skapa blanketter som går att fylla i och är tillgängliga. Du får kunskap om hur du ska tänka från planering av innehåll och layout till en färdig PDF-blankett. Utbildningen är i Stockholm 6 februari.

Utbildning – Skapa tillgängliga PDF:er från InDesign

Du får lära dig hur du formger och redigerar ett dokument i InDesign och gör efterarbete, tester i Adobe Acrobat. Målet är att du ska veta hur du ska skapa tillgängliga PDF:er. Utbildningen är 5 februari i Stockholm.

Vill du vara testperson i vår testgrupp?

Vi söker personer med olika funktionsnedsättningar som vill vara med i vår testgrupp. Testerna kan göras via webben, hos dig eller hos en uppdragsgivare. Anmäl dig till vår testgrupp.

Utbildning – Skapa tillgängliga PDF:er från Word

Du får lära dig hur du skapar och redigerar ett dokument i Word och gör efterarbete, tester i Adobe Acrobat. Du får jobba praktiskt med övningar. Utbildningen är i Stockholm 4 februari.

Hur gör vi med dokument då?

Erika Forssell är en av talarna på Sitevisiondagarna den 16 oktober. Välkommen att lyssna på Erika och besöka oss i monter.

Utbildning – Skapa tillgängliga PDF:er från Word

Du får lära dig hur du skapar och redigerar ett dokument i Word och gör efterarbetet, tester i Adobe Acrobat. Målet är att du ska kunna skapa tillgängliga PDF:er. Utbildningen är i Stockholm 26 november.

Boka in utbildning till hösten

PDF utbildningar och hur man testar webben är mest efterfrågade utbildningar just nu säger Erika Forssell på ETU. Vi har redan nu börjat boka in utbildningar för hösten.

Möt ETU på Offentliga rummet

Konferensen vänder sig till dig som arbetar med digital verksamhetsutveckling inom offentlig sektor. Möt Erika och Stina som är beredd på att diskutera tillgänglighet med dig.

Utbildning i Stockholm 3 och 4 april

En utbildning passar dig som formger i InDesign och den andra passar dig som redigerar i Word och ska skapa tillgängliga pdf-dokument av nya eller befintliga dokument.