Coach/mentor Sollentuna kommun

Vi stöttar dig ut i arbete eller till studier

Hos oss får du individuellt stöd av professionella coacher, jobbmatchare och studie- och yrkesvägledare. De har många års erfarenhet av att stötta på vägen till nästa jobb eller att välja en utbildning på vägen dit.
Vi har också lång erfarenhet av att starta eget företag och kan hjälpa dig att komma igång.

Så här stöttar vi dig

Du får tillgång till vårt nätverk med arbetsgivare inom en mängd olika branscher! Vi samarbetar idag med flera stora bemanningsföretag där många av våra deltagare fått jobb. Vi anordnar rekryterings- och företagsträffar där du får träffa företag som söker personal.

En personlig coach

Våra coacher fokuserar på att du ska komma ut i arbete, studier eller start av företag så snabbt som möjligt! De ger dig tips om hur du ska göra för att komma på en intervju och hur du förbereder dig inför den. Våra coacher i Sollentuna talar flera språk och hos oss kan du få stöd på svenska, somaliska, arabiska, tigrinja, italienska och engelska.
Vi erbjuder även språkträning och våra studie och yrkesvägledare håller seminarier kring den svenska arbetsmarknaden.

Praktiskt stöd med jobbansökningar

Hos oss får du hjälp med att skriva CV och personligt brev som väcker intresse! Du får öva inför jobbintervjun så att du känner dig trygg och förberedd när du träffar arbetsgivaren.
Du får också tips på hur du följer upp dina jobbansökningar – ytterligare ett sätt att sticka ut och visa att du verkligen vill ha jobbet!

Våra jobbmatchare

Våra jobbmatchare har ett stort kontaktnät i Sollentuna och Stockholm. De skapar möten mellan dig och intresserade arbetsgivare.
De lär dig också hur du letar efter de ”dolda” jobben och hur du tar kontakt och säljer in dig till arbetsgivare.

Arbetsmaterial och utbildningar

Du får tillgång till vårt arbetsmaterial samt kortare utbildningar som kan vara ett steg mot nästa jobb eller val av utbildning.

Det här är ETU

Vi har funnits sedan 1995 och arbetar idag på uppdrag av Arbetsförmedlingen, kommuner, andra myndigheter och privata företag. Vi har kontor på ett 30-tal orter i landet och inom företaget talas över 15 olika språk. Vi tycker själva att vi som arbetar på ETU speglar det samhälle vi lever i. Vi har erfarenhet av att leva med funktionsnedsättning, komma från annat land och vet vad det innebär att leva i såväl storstad som på landsbygden.

Så här går du tillväga om du vill ha vårt stöd

Kontakta din handläggare på Möjligheternas kontor och uppge att du vill ha stöd av ETU. Kontakta Björn eller Sita för att boka in ett möte så att du får höra mer om hur vi kan stötta dig på väg till arbete, studier eller starta eget.

Vår personal

Björn Sarnold

Certifierad Coach

Sita Solin

Studie- och yrkesvägledare

Här finns vi:

Tingsvägen 19, 5 tr i Sollentuna.