Seminarium om arbete med tillgängliga dokument

Tillgängliga dokument
- det här måste du göra innan 23 september

Från den 23 september i år omfattar lagen om tillgänglighet till digital offentlig service alla externa webbplatser. Då ska samtliga dokument som publiceras på offentliga webbplatser vara tillgängliga.

Seminarium om arbetet med tillgängliga dokument

Den 13 februari bjuder Learningpoint och ETU in till en eftermiddag fylld med information, diskussioner, tips och trix kring tillgängliga dokument. Med oss har vi DIGG som går igenom lagen och hur de kommer granska webbsidor och dokument. Under eftermiddagen finns flera tillfällen att ställa frågor, men skicka gärna in dina frågor i förhand så svarar vi på dem under seminariet.

Agenda

  • Learningpoint och ETU hälsar välkomna
  • Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service i korthet
  • Vad gör ett dokument tillgängligt och vilka krav ställs i lagen
  • Hur testar man om ett dokument är tillgängligt
  • Hur kommer webbplatser och dokument att kontrolleras
  • Fikapaus
  • Tips på hur organisationen ska arbeta med tillgängliga dokument
  • Frågor och diskussion
  • Avslutning

Tid och plats

Torsdagen den 13 februari.
Plats Rigoletto, Kungsgatan 16
Tid klockan 13.00–16:00, registrering från 12.30.

Anmälan

Anmäl dig till seminariet eller ring 08-410 23 410

Anmälan kan ske i mån av plats fram till den 6 februari. Max 2 deltagare per företag/organisation. Eventuellt fler i mån av plats. Avbokning sker till info@learningpoint.se . Seminariet är kostnadsfritt, men vi debiterar 550 kronor om du anmäler dig men inte kommer.

Föreläsare

Erika Forssell & Stina Johansson

Erika och Stina har lång erfarenhet av att arbeta med tillgängliga PDF-dokument, de utbildar i ämnet och testar att dokument är tillgängliga.
ETU är ett av landets ledande företag när det gäller att skapa tillgänglighet på webben för personer med funktionsnedsättning.

Paulina Tamme & Janna Ekholm

Paulina och Janna är två av Sveriges främsta experter på Office och arbetar med utveckling av Office-lösningar och support inom Office 365.
Learningpoint är experter på att ta fram funktionella, enhetliga och lättarbetade mallar, som det går att skapa tillgängliga dokument ifrån.

Tommy Olsson

Tillgänglighetsexpert.
DIGG arbetar för en ökad digital tillgänglighet på alla offentliga webbplatser och digitala plattformar och har fått i uppdrag att se till att lagen om tillgänglighet till digital offentlig service får genomslag.

Vill du veta mer om seminariet? Kontakta Erika

Erika Forssell

Tillgänglighetskonsult