Utbildning – Skapa tillgängliga PDF:er från InDesign

Utbildningen passar dig som skapar InDesigndokument som ska konverteras till tillgängliga PDF-dokument. Vi växlar utbildning med workshop där du får arbeta med övningar eller dina egna filer. Du får också en möjlighet att diskutera med andra som arbetar med samma frågor.

En PDF kan göras tillgänglig i efterhand men det tar ofta lång tid. Det är bättre att i InDesign-filen skapa bra förutsättningar för att PDF-filen ska bli tillgänglig vid konvertering. Ett visst efterarbete måste alltid göras direkt i PDF-dokument men detta arbete kan minimeras genom att göra en bra ursprungsfil.

Ur innehållet:

  • Vad gör att ett dokument räknas som tillgängligt?
  • Vilka krav finns på ett tillgängligt dokument?
  • Tillgänglig formgivning.
  •  Förbered ditt InDesign-dokument som ska konverteras till en tillgänglig PDF.

Om utbildningen

Ta med en egen dator med programvarorna InDesign och Adobe Acrobat Proffessional för att delta i utbildningen. För att gå utbildningen så ska du vara van att arbeta i InDesign. Det krävs inga förkunskaper i Adobe Acrobat Pro.

Stockholm den 27 november

Plats: Solna Business park, Svetsarvägen 15, 2 trappor (Regus lokaler)
Rum: Konferensrummet Asia
Tid: 13.00 - 17.00

Pris och anmälan

Pris för utbildningen är 5 900 kr. Skicka din anmälan till info@etu.se

Anmälan är bindande. Vid avbokning efter sista anmälningsdag betalas inte anmälningsavgiften tillbaka. Antalet platser är begränsat till 6 platser. Du måste anmäla dig senast den 12 november.

Vill du veta mer om utbildningen

Kontakta Peter

Peter Nilsson

Tillgänglighetskonsult