Utbildning i Göteborg 2 och 3 april

I Göteborg ger vi möjlighet att komma och delta på tre olika utbildningar.

1. Webbtillgänglighet - Vilka krav ställer den nya lagen?

Sedan 1 januari 2019 finns en lag om att offentliga webbplatser ska vara tillgängliga. Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service ställer krav på tillgänglighet för webbplatser och dokument som ska publiceras på en webbplats. Det här är en praktisk utbildning med exempel på vad du behöver tänka på inför den nya lagens krav. Utbildningen passar dig som är arbetar med webb.

Göteborg den 2 april 2019

Plats: World Trade Center, Mässans Gata 10, våning 7, Göteborg
Rum: Konferensrummet Göteborg
Tid: 8.30 - 12.00

Pris och anmälan

Pris för utbildningen är 3 700 kr exkl. moms. Skicka din anmälan till info@etu.se.

Anmälan är bindande. Vid avbokning efter sista anmälningsdag betalas inte anmälningsavgiften tillbaka. Du måste anmäla dig senast den 19 mars.

2. Skapa InDesign-dokument som ska konverteras till ett tillgängligt pdf-dokument

Utbildningen passar dig som skapar InDesigndokument som ska konverteras till tillgängliga pdf-dokument. Vi växlar utbildning med workshop där du får arbeta med övningar eller dina egna filer. Du får också en möjlighet att diskutera med andra som arbetar med samma frågor.

En pdf kan göras tillgänglig i efterhand men det tar ofta lång tid. Det är bättre att i InDesign-filen skapa bra förutsättningar för att pdf-filen ska bli tillgänglig vid konvertering. Ett visst efterarbete måste alltid göras direkt i pdf-dokument men detta arbete kan minimeras genom att göra en bra ursprungsfil.

Göteborg den 2 april 2019

Plats: World Trade Center, Mässans Gata 10, våning 7, Göteborg
Rum: Konferensrummet Göteborg
Tid: 13.00 - 17.00

Om utbildningen

Ta med en egen dator med programvarorna InDesign och Adobe Acrobat Proffessional för att delta i utbildningen. För att gå utbildningen så ska du vara van att arbeta i InDesign. Det krävs inga förkunskaper i Adobe Acrobat Pro.

Pris och anmälan

Pris för utbildningen är 5 900 kr.

Skicka din anmälan till: info@etu.se
Anmälan är bindande. Vid avbokning efter sista anmälningsdag betalas inte anmälningsavgiften tillbaka. Antalet platser är begränsat, endast 6 platser. Du måste anmäla dig senast den 19 mars.

3. Skapa tillgängliga pdf-dokument från Word

Du får lära dig hur du skapar och redigerar ett dokument i Word och gör efterarbetet i Adobe Acrobat.  Du får även lära dig hur du gör tillgängliga pdf-dokument av befintliga pdf-dokument. Du får arbeta med automatiska och manuella testmetoder för att kontrollera om pdf-dokumenten är tillgängliga för alla. Utbildningen varvas med teori och praktiska övningar under en heldag.

Om utbildningen

Ta med en egen dator med programvarorna Word och Adobe Acrobat Proffessional för att delta i utbildningen. Meddela vilken version du har av programvarorna.

Göteborg den 3 april 2019

Plats: World Trade Center, Mässans Gata 10, våning 7, Göteborg
Rum: Konferensrummet Lissabon
Tid: 9.00 - 16.00

Pris och anmälan

Pris för utbildningen är 6 500 kr.

Skicka din anmälan till: info@etu.se
Anmälan är bindande. Vid avbokning efter sista anmälningsdag betalas inte anmälningsavgiften tillbaka. Antalet platser är begränsat, endast 6 platser. Du måste anmäla dig senast den 19 mars.

Vill du veta mer om utbildningar? Kontakta Erika