Tillgängliga dokument i praktiken

– en förmiddag om nya krav och hur man går tillväga för att skapa tillgängliga dokument.

Under hösten 2018 träder Webbtillgänglighetsdirektivet, den nya europeiska standarden för tillgänglighet i kraft. Den ställer nya krav på dokument som ska publiceras på webben. Vem omfattas, vad krävs och hur gör man för att tillgänglighetsanpassa dokumenten på bästa sätt?

Erika Forssell från ETU tillsammans med Paulina (Learning point) och Tomas Dättermark från Altamont Media föreläste på seminarie den 26 april. Erikas avsnitt "Tillgängliga dokument –vad händer nu" innehöll vilka krav det finns på PDF-dokument, tolkningar av webbdirektivet. Missade du seminariet så kan du se vad hon pratade om i Föreläsningen Tillgängliga PDF-dokument.

Föreläsning Tillgangliga PDF-dokument (PDF, 769 kb)