Wally vårt tillgängliga WordPresstema är klar att ladda ner

Wally är ett WordPresstema. Det är ett grundtema som har öppen källkod. Det speciella med Wally är att temat är lätt att använda och gör det lätt att skapa en webbplats som är tillgänglig. När du använder Wally så får du en tillgänglig webbplats både för besökaren och för dig som arbetar med webbplatsen. Oavsett vem du är och hur du fungerar bäst. Med Wally behöver du inte välja mellan en webbplats som ser bra ut och kommunicerar det du vill eller en tillgänglig webbplats. Wally är båda delarna. Wally är framtaget av tillgänglighetsexperter på ETU och webbyrån Raket som ett projekt i Post och telestyrelsens innovationstävling. Temat kan du ladda ner utan kostnad, finns på wallys webbsida www.wally-wp.se. Här finns också nyttig information för dig som publicerar.

Wallys webbsida

Tillgänglig webbplats


Under huven ser Wally till att skapa en tillgänglig kod som följer riktlinjer för tillgänglig webb som heter Webb Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.0 nivå AA och de svenska riktlinjerna för webbutveckling.

Testat innehåll


Innehållet bygger du och Wally sedan upp tillsamman med komponenter som är designade och snygga och har bra interaktivitet samt följer riktlinjer. Dessa komponenter är också testade med användare med olika funktionsvarianter.

Wally är flexibelt


Wally har flexibilitet men inte för flexibelt. Du kan styra utseende och disposition själv men Wally styr dig så att det inte blir på bekostnad av tillgänglighet. Det går visserligen att skapa ett otillgängligt innehåll, men det är lite svårare. De färdiga funktionerna och valen är designade för att vara tillgängliga, teckensnitten och färgerna är valda för at skapa ett innehåll som är lätt att förstå och har bra läsbarhet.

Flera testade moduler


Wally innehåller olika moduler för text, bild, enkäter, formulär, video-spelare

Passar Wally dig?


Wally är framtagen för mindre organisationer som snabbt och billigt vill skapa en webbsida. Vi kan hjälpa dig att komma i gång och även att göra fler anpassningar. Har du frågor kontakta Erika Forssell.

Film om Wally