Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen.
Jag förstår

Alla nyheter

Tillgänglighet Stöd och matchning Starta eget

Äntligen! Ny webbplats

Idag lanserades ETUs nya webbplats. Med en modernare layout, fler bilder och hög tillgänglighet hoppas vi att du precis som oss är nöjda med resultatet.

Träffa oss på e-förvaltningsdagarna

Den 10 till 11 oktober är vi i Älvsjö som utställare på E-förvaltningsdagarna. Kom och prata tillgänglighet med oss, vi finns i monter T02.

Frukostmöte Tillgängliga dokument – vad händer nu?

Du får veta vilka krav nya webblagen har för tillgängliga dokument. Du får konkreta tips på konkreta åtgärder för att nå målet att skapa tillgängliga dokument. Frukostmöte är kostnadsfritt och hålls i Göteborg, Malmö och Stockholm under hösten.

Välkommen Supreet

Vi förstärker vår tillgänglighetsgrupp med ytterligare en medarbetare – Supreet. Supreet är en motiverad IT-ingenjör och självdriven tillgänglighetskonsult med passion för utveckling och förbättring av webbsidor.

Utbildning i höst – Tillgängliga webbplatser i praktiken

Det här är en praktisk utbildning med exempel på vad du behöver tänka på inför den nya lagens krav. Utbildningen hålls i Göteborg, Malmö och Stockholm under hösten.

Vad innebär ”Lagen om tillgänglig digital offentlig service”?

Webbdirektivet gäller från och med 23 september. Den nya lagen kommer i sin helhet januari 2019 men vad innebär den nya lagen? Vi ger dig den korta versionen.

68 % av våra deltagare har fått jobb i Västerås

Efter en lyckad kartläggning av deltagare och företag har vi kunna matcha deltagare till rätt företag. Vi strävar efter ännu högre matchning och vi är på god väg.

Föreläsning Webbtillgänglighetsdirektivet – praktiska tips

Erika och Stina föreläser på Sitevisiondagar 23-24 oktober och ger praktiska tips för vad du kan göra för att möta kraven i webbdirektivet.

Träffas vi på Offentliga Rummet?

Den 23 maj – 25 maj arrangeras Offentliga Rummet i Göteborg. Vi finns med som utställare och ser fram mot att träffa dig. Kom och besök oss så berättar vi om våra tjänster. Är du intresserad att träffa oss när vi är i Göteborg, kontakta Erika Forssell.

Kriterier för tillgänglig e-handel

ETU genomförde under 2013 en studie där syftet var att hitta kriterier för en tillgänglig e-handel. Studien har några år på nacken men är fortfarande giltig och hjälper absolut dig som har eller ska utveckla en webbplats för e-handel.  

Möt vår glädjespridare – Gösta

Om du åker till vårt kontor i Sundbyberg kan du ha tur att få möta vår glädjespridare Gösta.
När deltagare öppnar dörren och möts av en leende och svansviftande Gösta blir många deltagare glad säger Bittan Lindh. Han sprider lugn och glädje.

Tillgängliga dokument

– en förmiddag om nya krav och hur man går tillväga för att skapa tillgängliga dokument. Missade du föreläsningen så kan du se vad Erika Forssell pratade om.

Är du vår nya tillgänglighetskonsult?

Nu anställer vi ytterligare en tillgänglighetskonsult. Efterfrågan ökar på våra tjänster kring tillgänglighet på webben. Vi arbetar med WCAG-analyser, användartester, utbildningar, tillgängliga dokument med mera.

Arbetsförmedlingens mässa för tjänsten Stöd och matchning (STOM)

ETU deltog den 23 november på Arbetsförmedlingens mässa i Stockholm där leverantörer av STOM fick visa upp sig för arbetssökande.

Lyckat öppet hus i Rinkeby

Mohammed Ibrahim och Maria Richthoff företagsmatchare på ETU var mycket nöjda med dagen och att flera av våra deltagare gått vidare i rekryteringsprocessen hos företagen på plats.

Wally vårt tillgängliga WordPresstema är klar att ladda ner

Wally är ett WordPresstema. Det är ett grundtema som har öppen källkod. Det speciella med Wally är att temat är lätt att använda och gör det lätt att skapa en webbplats som är tillgänglig.

ETU växer – ny VD på ETU

1 november 2016 tar Bittan Lindh över VD-rollen på ETU. Peter som varit VD på ETU sedan företaget startades, kommer nu tillsammans med Bittan att fokusera på att utveckla ETUs affärer.

Redovisning av studie kring EPUB3

Stina Johansson redovisar vår studie av nuläget för tillgänglighet och användbarhet för verktyg och läsare i e-boksformatet.

ETU hjälper fler att starta eget

ETU fortsätter att utveckla sitt samarbete med Arbetsförmedlingen. ETU kommer att kraftigt utöka tjänsten Bedömning av Starta-Eget-verksamhet som ges av Arbetsförmedlingen

EPUB3 – framtidens format för offentlig information

ETU har under våren 2016 undersökt marknadens befintliga verktyg och läsare för att hantera EPUB3 samt utfört tester med användare.

Wally – nytt tillgängligt WordPress tema

Vid två tillfällen under våren har Folkbildningsnätet anordnat halvdagsseminarier tillsammans med ETU och webbyrån Raket. Syftet har varit att visa upp Wally, ett digitalt projekt som innebär en ny förenklad mall för den som vill bygga webbsajter.

ETU är på Take Part konferens

För oss är Take Part ett fantastiskt tillfälle att utbyta erfarenheter och få kunskap om utvecklingen inom tillgänglighet för alla – att skapa, publicera och distribuera tillgängligt från början.

ETU vann Post och telestyrelsens (PTS) innovationstävling, igen

Vi är stolta, tillsammans med 13 andra så har vi vunnit PTS innovationstävling.